Einde skicarrière

Anna Jochemsen stopt als professioneel skiër

Paralympisch alpineskiër Anna Jochemsen beëindigt haar skicarrière. Aan het eind van de maand gaat de 33-jarige Utrechtse aan de slag bij EY.

Na haar deelname aan de Spelen in Pyeongchang koos Anna ervoor om rust te nemen en na te denken over haar toekomst. “Ik heb veel nagedacht en de voors en tegens tegen elkaar afgewogen en gesprekken gevoerd met mensen om mij heen. Gelukkig kreeg ik de ruimte van de coaches en de Nederlandse Skivereniging om hier mee bezig te zijn.” De behoefte aan verandering was voor Anna doorslaggevend. Sinds 2009 zat ze in de selectie van de Nederlandse Skivereniging en stond de sport op de eerste plaats in haar leven. “Ik heb zoveel kunnen doen, per seizoen geleerd van de aanpak en verschillende dingen geprobeerd. Ik kijk er met veel plezier en trots op terug. Het is goed zo. Maar ik ga het skiën zeker missen.”

Via contacten in de sportwereld raakte Anna in gesprek met EY. “EY Global heeft een programma waarbij ze topsporters laten kennismaken met business. In gesprek met EY Nederland kwamen we op een mooie functie bij IT Audit. Ik heb Voeding en Gezondheid gestudeerd en wil me ontwikkelen in data-analyse. Bij EY kan ik direct aan de slag met data-analyse en veel leren. Daarnaast spreekt EY als bedrijf me erg aan. Ze zijn ambitieus in het leveren van kwaliteit en investeren veel in hun medewerkers. Mijn ervaring als topsporter ga ik inzetten op de werkvloer.“

Natuurlijk blijft Anna haar oude team en het skiën volgen. “Aankomend seizoen wil ik nog een keer naar een wedstijd om afscheid te nemen van het circuit en om zelf weer even op de ski te staan.”

Anna Jochemsen toont paralympische vorm bij WB

Bron: NSkiV

Zes keer een podiumplaats, waaronder een gouden en twee zilveren medailles – zowel op de afdaling als de super-G – en de eindzege in het wereldbekerklassement op de afdaling. Dat is de oogst van paraskiester Anna Jochemsen bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen afgelopen weekeinde. “Nu dit gevoel vasthouden tot de Paralympische Spelen”, reageerde Jochemsen in het Canadese ski-oord Kimberley.

Na haar eerste en tweede positie op het onderdeel afdaling, wist de skiester het wereldbekerweekeinde op de super-G af te sluiten met achtereenvolgens een derde en tweede positie. “De eerste race maakte ik een aantal foutjes, waardoor ik onnodig wat tijd verspeelde, maar ik kon me in de tweede race goed herstellen”, analyseerde Jochemsen. “Gaaf is dat deze meiden op de speedonderdelen doorgaans sneller naar beneden gaan dan ik, maar ik heb laten zien dat ik de rollen kan omdraaien. Ik heb even een waarschuwing uitgedeeld, haha.”
Vorm

Het is de vorm die ze nodig heeft om op de Paralympische Spelen te kunnen knallen, zegt ze. Ze denkt niet dat ze met haar prestaties in Kimberley een krappe maand voor de Spelen te vroeg heeft gepiekt. “Nee, dit past prima in de opbouw op weg naar Zuid-Korea. Er zijn misschien nog wat details die moeten worden verbeterd en daar kunnen we nu nog aan werken. Ik had bij mijn tweede plaats drie seconden voorsprong op de nummer drie. Dat is op dit onderdeel een aardig gat hoor.”

Paralympic Games – PyeongChang 2018

It’s almost there! The Paralympic Games. I’m so excited and I hope you are too. Of course I’ll keep you updated on social media. But here are some opportunities of how to follow the races and TeamNL during the Games.

Livestream: https://www.youtube.com/user/ParalympicSportTV

Results and other footage:
Parawatcher, also on facebook, instagram and twitter
TeamNL, also on facebook, instagram and Twitter. Download the TeamNL App in your Appstore.
NOS.nl
Nederlandse Ski Vereniging

Unfortunately most of the races will be during night time in Europe.
Here is the schedule (which can change):
Downhill: 10th March 1:30 CET
Super G: 11th March 1:30 CET
Super combi: 13th March, 1:30 CET. Second run: 7:00 CET
Slalom: 15th March, 1:30 CET. Second run: 4:30 CET
Reuzenslalom: 18th March, 1:30 CET, Secon run: 4:30 CET

Update januari 2018

Zin in 2018!
2017 zit erop! Afgelopen jaar heb ik weer veel trainingsuren gemaakt, gelukkig ook veel op de sneeuw. Ik heb weer nieuwe stappen kunnen maken. In 2018 ga ik daarvan profiteren. Ik heb zin in de wedstrijden, met natuurlijk als hoogtepunt de Paralympische Spelen in PyeongChang! In deze update zie je hoe je mij kan volgen op deze mooie weg.

Volg me op instagram

World Cups te volgen via livestream
Dit jaar zijn voor het eerst alle World Cups live te volgen via internet. De livestream is te vinden op de website van de IPC. Hier staan ook het programma en de uitslagen. Neem een kijkje en kom vast in de stemming voor de Paralympische Spelen!

Programma PyeongChang
8 maart: eerste Downhilltraining
9 maart: tweede Downhilltraining en Openingsceremonie
10 maart: Downhill
11 maart: Super G
13 maart: Super Combinatie
15 maart: Slalom
18 maart: Reuzenslalom en Sluitingsceremonie
20 maart: thuiskomst in Nederland

Sponsor in beeld
Fonds Gehandicaptensport“Ik ben ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Zo helpt het fonds mij om op topniveau te presteren, en als ambassadeur mag ik Nederland meehelpen aan de de mooie missie van fonds gehandicaptensport. Wil je als particulier of als bedrijf ook bijdragen? Kijk op www.fondsgehandicaptensport.nl voor de vele mogelijkheden om dat te doen.”

Anna

Kalender 2018

World Cup: 11,12 januari
Kranjska Gora, Slovenië

World Cup: 15-18 januari
Veysonnaz, Zwitserland

World Cup: 23-26 januari
Tignes, Frankrijk

Training+World Cup:
5-17 februari
Kimberley, Canada

9-18 maart
Paralympische Spelen!


Foto’s: Tjeerd Venstra

Copyright © 2018 www.AnnaJochemsen.nl
All rights reserved.

Contact:
Anna Jochemsen
info@annaski.nl
06-46258068

www.AnnaJochemsen.nl

 

 

Live stream for World Cup races

Bron: IPC

Season 2017-2018 will be fully live streamed on the website of IPC. Check this out and follow me in the races! https://m.paralympic.org/alpine-skiing-world-cup-2018

Schedule for the World Cups:

19-22 December 2017: Kuhtai, Austria

8-9 January 2018: Zagreb-Sljeme, Croatia

11-12 January 2018: Kranjska Gora, Slovenia

15-18 January 2018: Veysonnaz, Switzerland

21-26 January 2018: Tignes, France

7-11 February 2018: Kimberley, Canada

Gekwalificeerd voor Paralympische Spelen 2018

Bron: NOC*NSF

Acht sporters zijn officieel gekwalificeerd voor de Paralympische Winterspelen PyeongChang 2018. NOC*NSF heeft de voordrachten vanuit de Nederlandse Ski Vereniging gehonoreerd.

Alpineskiën
Linda van Impelen: afdaling, super-G, combinatie
Anna Jochemsem: afdaling, super-G, combinatie, slalom, reuzenslalom
Jeroen Kampschreur: afdaling, super-G, combinatie, slalom, reuzenslalom
Niels de Langen: afdaling, super-G, combinatie, slalom, reuzenslalom
Jeffrey Stuut: afdaling, super-G, combinatie

Snowboarden
Lisa Bunschoten: snowboardcross, banked slalom
Bibian Mentel: snowboardcross, banked slalom
Chris Vos: snowboardcross, banked slalom

Voor de tweede keer in actie
Voor Anna Jochemsen, Lisa Bunschoten, Bibian Mentel en Chris Vos worden PyeongChang 2018 de tweede Spelen. Mentel zorgde in Sochi voor de enige Nederlandse medaille: goud op de snowboardcross. Lisa Bunschoten werd in dezelfde wedstrijd zevende, Chris Vos bij de mannen dertiende. Tijdens de Spelen in PyeongChang, staat naast de snowboardcross voor het eerst ook de banked slalom op het programma. Van de gekwalificeerde alpineskiërs kwam alleen Anna Jochemsen al eens in actie op de Spelen. Jochemsen startte in Sochi op verschillende onderdelen, maar wist geen medaille te veroveren.

Procedure
Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de Nederlandse Ski Vereniging een voordracht voor uitzending. NOC*NSF toetst vervolgens of de voordracht voldoet aan alle voorwaarden voor deelname aan de Paralympische Spelen. Een voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de IF heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending door NOC*NSF gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Paralympische Spelen.

Bronzen medailles op testevent in PyeongChang

IMG-20170318-WA0007Op het wereldbekertoernooi afgelopen week in PyeongChang heeft paralympisch alpine skiester Anna Jochemsen twee bronzen medailles gewonnen. De 31-jarige Utrechtse won de medailles op de afdaling en de slalom. Op de super g en reuzenslalom werd ze 6e en 7e.
Anna is blij met deze resultaten het ski seizoen af te sluiten: “Mijn resultaten zijn dit seizoen heel wisselend geweest. Het WK was een teleurstelling, dus het is heel fijn om nu zo het seizoen te eindigen. Het testevent is een belangrijke voorbereiding op de Paralympische Spelen volgend jaar. Het voelt geweldig om op deze piste zo te presteren.” Anna haalde eerder al de kwalificatielimieten voor de afdaling en super g. Met de bronzen medaille op de slalom heeft ze ook voldaan aan de limieten voor de technische onderdelen. “Het was een goede ervaring om de Paralympische piste alvast te zien en te skiën. De Spelen vallen precies is dezelfde periode, dus ik verwacht soortgelijke omstandigheden. En de piste ligt mij wel!”

Worldcup GOUD

Bron: www.NSkiV.org

De 31-jarige Anna Jochemsen draait al jaren mee aan de top. Ze won talloze bronzen en zilveren World Cup-medailles. In St. Moritz voegde ze daar woensdag haar eerste gouden plak aan toe. Vandaag eindigde ze met een bronzen medaille.

“Het is natuurlijk supergaaf om te winnen”, blikte ze terug op haar overwinning. “Al was het wel een verwarrende dag. Er werden door anderen veel fouten gemaakt. In de laatste run kwam ik als tweede over de finish, maar degene die eerste stond (de Slovaakse Petra Smarzova, red.) had een paaltje gemist en werd gediskwalificeerd.” De Duitse paralympisch kampioene Andrea Rothfuss, die in de eerste run een grote fout maakte, eindigde met zilver. Anna: “Natuurlijk is het nóg leuker als je sneller skiet dan alle anderen, maar dit hoort ook bij de sport. Ik heb vaak genoeg fouten gemaakt waar anderen van profiteerden. In Sochi miste ik op die manier zelfs het podium. Nu is het een keer andersom.”

De vermoeidheid na een lange wedstrijdenreeks speelde de Nederlandse atlete vandaag naar eigen zeggen parten. Rothfuss ging er met het goud vandoor en Smarzova greep het zilver. Anna: “Maar alles bij elkaar kan ik met dit brons ook tevreden zijn.”

Kalender 2016-2017

Dit seizoen is natuurlijk het pre-paralympische seizoen. Dat betekent: kwalificeren! Dit kan vanaf het WK in januari. Voor de rest focus ik me op de World Cups met als hoogtepunt het testevent in Korea in maart.

9-12 december: Europa Cup, Pitztal
14-16 december: World Cup, Kuhtai
19-22 december: World Cup, St. Moritz

13-17 januari: World Cup, Innerkrems
19-20 januari: World Cup, Krasna Gora
23-31 januari: Wereldkampioenschappen, Tarvisio, Italië

9-18 maart: World Cup, PyeongChang, Korea

Update op weg naar Korea 2018

Het is even stil geweest op mijn website. Intussen was ik druk met bezig met trainen en op alle aspecten bezig zijn om beter te gaan skiën. Daarnaast heb ik in augustus 2016 mijn Master diploma gehaald in Voeding en gezondheid aan de universiteit van Wageningen. Daarvoor heb ik met veel plezier een afstudeerstage gedaan op Nationaal Sportcentrum Papendal. Dat was heel leuk en hoewel ik graag verder werk op het gebied van voeding, ga ik me nu toch 100% op mijn sport richten. Na alle jaren studeren zie ik er naar uit om juist die tijd te gebruiken om nog een stapje extra te zetten voor het skiën.

Fonds GehandicaptensportIk ben heel blij om te mogen melden dat Fonds Gehandicaptensport me daar financieel mee gaat helpen! Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Zo helpt het fonds mij om op topniveau te presteren, en als ambassadeur mag ik Nederland meehelpen aan de de mooie missie van fonds gehandicaptensport. Wil je als particulier of als bedrijf ook bijdragen? Kijk op www.fondsgehandicaptensport.nl voor de vele mogelijkheden om dat te doen.

Adaptive Indoor Races afgesloten met 4x goud

landgraaf2016Bron: www.NSkiV.org

Anna Jochemsen heeft vier dagen lang niemand voor zich geduld op de Adaptive Indoor Races in Landgraaf. Op de Europa Cup slalom was de Nederlandse paraskivedette vandaag – op de vierde en laatste wedstrijddag – opnieuw de snelste. Jeffrey Stuut was in zijn categorie eveneens de beste. Daarnaast waren er medailles voor Jeroen Kampschreur (zilver) en Barbara van Bergen (brons).

Anna Jochemsen maakte het in de eerste run nog wel even flink spannend, want toen klokte ze de tweede tijd achter de Zwitserse Bigna Schmidt. In de tweede run zette de Utrechtse de achterstand weer recht, om die in de derde run verder uit te bouwen. “Ik merk dat ik een beetje moe ben na al die wedstrijden, maar gelukkig is het weer gelukt”, aldus Anna.

Met een goed gevoel gaat ze dan ook de rest van de winter in, waarin de WK paraskiën (23 t/m 31 januari 2017 in Tarvisio) en het paralympisch testevent in PyeongChang (9 t/m 18 maart 2017) voor haar de hoogtepunten moeten vormen. Anna: “Op de World Cups daarvoor wil ik ook medailles winnen, maar de focus ligt wel echt op die twee evenementen.” Kwalificatie voor de Paralympische Spelen van 2018 is dit jaar ook al mogelijk, vanaf de eerste World Cup in Kühtai in december. Daarover maakt de atlete die ook in Sochi 2014 aan de start stond zich echter geen zorgen. “Als ik presteer zoals ik wil, dan komt dat vanzelf.”

Bron: wintersport.nl

Drie bronzen medailles op de World Cups

Bron: www.NSkiV.org

Anna Jochemsen vertrekt uit Tignes met drie bronzen World Cup-medailles. Nadat de aangepaste skiester eerder deze week al twee bronzen downhillplakken verzamelde, voegde ze daar vandaag nog een bronzen Super G-medaille aan toe. “Het ging goed, al heb ik aan het einde van de race wel wat laten liggen”, blikte ze terug op de laatste wedstrijd.

In het Franse skigebied stonden vandaag (vrijdag) twee Super G’s op het programma. De eerste race haalde Jochemsen de finish niet, maar bij de tweede race herpakte ze zich goed.

Als dat niet was gebeurd, had ze het gat met de nummer twee, de Duitse Andrea Rothfuss en de Franse winnares Marie Bochet mogelijk kleiner kunnen houden. In de andere races zag het podium er in Tignes precies hetzelfde uit.
Azen op zilver

Gezien de moeizame start van het World Cup-seizoen – ze liep een lichte knieblessure op en haalde in de slalomraces een aantal keer de finish niet – kon Jochemsen al met al heel tevreden zijn met drie keer brons. “Maar ik had wel gehoopt een van die meiden een keertje voorbij te gaan”, bleef er wel wat te wensen over. Vorig jaar was het immers ook al vaak het brons dat Jochemsen ten deel viel. Ze komt nu steeds dichterbij, maar zilver zat er dus nog niet in.

Op de komende World Cups, volgende maand in Aspen, hoopt Jochemsen dat wel voor elkaar te krijgen. “Ik kijk nu alweer uit naar die wedstrijden.”

Alpine skiester Anna Jochemsen verdedigt titel op Adaptive Indoor Races

Persbericht

Alpine skiester Anna Jochemsen verdedigt titel op Adapive Indoor Races

Op 17 – 20 november vinden de Adaptive Indoor Races (AIR) plaats in SnowWorld Landgraaf. De wedstrijden vormen het startschot van het internationale wedstrijdseizoen. Anna Jochemsen staat aan start om haar titel te verdedigen. Vorig jaar won de 30-jarige Utrechtse in beide wedstrijden het goud. Dit jaar is het programma uitgebreid en staan ook twee Europa Cups op het programma. Dit trekt grote namen aan. Er staat een sterk deelnemersveld aan start. Anna had één keer eerder de winst op een Europa Cup, in 2013 in Oostenrijk.

Wil je komen kijken? Dan kan! Je hebt geen tickets nodig voor de wedstrijd, kijken kan vanaf het restaurant onderaan de piste. De races beginnen om 9.00 uur en de prijsuitreiking staat om 14.00uur gepland.

Anna Jochemsen skiede tijdens de Paralympische Spelen in Sochi 2014 alle onderdelen. Haar beste resultaat was daar een zesde plek. Op de Wereldkampioenschappen in 2015 was ze succesvoller; Ze greep het brons op het onderdeel de Combinatie.

Update november 2015

Onderstaand de update van november 2015.

Volgende keer in uw emailbox ontvangen? Klik hier

Succesvolle zomer
Gelukkig zit ik al lekker in de sneeuw, maar ik geniet nog na van een drukke en succesvolle zomer. Het begon wel heel fijn met een vakantie in Mexico. Daar heb ik veel gezien en gedaan, waaronder het PADI duikbrevet gehaald! Terug in Nederland moest ik gelijk aan de slag voor mijn studie Voeding en Gezondheid. In augustus kon ik mijn laatste tentamens halen. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerscriptie, en daarna wacht mij een leuke stage.
Gelukkig kon ik ook hard werken aan mijn fysieke kracht en conditie. De twee trainingen per dag op Papendal hebben de vruchten afgeworpen. Ik ben sterk en fit, en klaar voor het seizoen.
Tot slot ben ik verhuisd naar mooi huisje in Utrecht om samen te wonen met mijn Tim 🙂
Europa Cup in Landgraaf
Op 17 – 20 november vinden de Adaptive Indoor Races (AIR) plaats in SnowWorld Landgraaf. De wedstrijden vormen het startschot van het internationale wedstrijdseizoen. Ik sta aan start om mijn titel te verdedigen; Een flinke uitdaging, want de paralympisch kampioene doet ook mee.
Wil je komen kijken? Dan kan! Je hebt geen tickets nodig voor de wedstrijd, kijken kan vanaf het restaurant onderaan de piste.


Doelen voor 2015/2016
Komend jaar staan er geen grote evenementen op het programma zoals een WK of de Spelen. Maar dat maakt het seizoen niet minder belangrijk. Mijn doel is om in de World Cup overall de top 3 te halen. Om dit te halen mag ik geen steekjes laten vallen in de World Cups. Een belangrijke wedstrijd is in Tarvisio, waar volgend jaar het WK is.
Training Saas Fee 2015

Anna

Kalender 2015

Training: 2 – 11 november
Hintertux, Oostenrijk

IPCAS race: 17,18 november
Landgraaf, Nederland

Europa Cup
19 en 20 november
Landgraaf, Nederland

Training: 23 – 30 november
Hintertux, Oostenrijk

Europa Cup: 4 – 15 december
Pitztal, Oostenrijk

Europa Cup: 16 – 20 december
Kuhtai, Oostenrijk

Volg ook het hele team ParaSkiNL via facebook

www.AnnaJochemsen.nl

WK-brons op Super combinatie

Bron: www.nskiv.org

Anna Jochemsen heeft op de supercombinatie van het WK aangepast alpineskiën beslag gelegd op de bronzen medaille. De 29-jarige atlete stond na de Super G-run nog op de vierde positie, maar wist op de slalomrun een plek naar voren te schuiven. “Ik ben hier onwijs blij mee”, straalde ze in het Canadese Panorama.

Op de afdaling (4e) en Super G (6e) viel Jochemsen de afgelopen dagen net buiten de prijzen. De Super G van de combinatie ging ook niet helemaal vlekkeloos. Jochemsen: “Ik startte heel goed, maar kwam verderop te laat in de lijn. Een vierde plek was gelukkig nog wel een goede uitgangspositie voor de slalom. Hoewel ik ruim 1 seconde moest goedmaken, is dat dik gelukt.”

De Franse Marie Bochet was een klasse apart en greep het goud. Op de slalom klokte Jochemsen achter haar de tweede tijd, maar in het klassement over beide onderdelen was de Duitse Andrea Rothfuss sterker.

Anna tankte veel vertrouwen voor de slalom, die op dinsdag op het WK-programma staat. “Op de slalom kan alles”, blikte ze daar vol goede moed op vooruit.

WK selectie bekend gemaakt

Anna Jochemsen en Thomas Mulder zijn door de Nederlandse Ski Vereniging geselecteerd voor deelname aan het WK aangepast skiën in het Canadese Panorama (28 februari t/m 10 maart). Bij het WK parasnowboarden (23 t/m 28 februari) staan Bibian Mentel, Chris Vos, Lisa Bunchoten en Bas Dirks aan de start.

De aangepaste skiërs hadden deze week nog een World Cup in St. Moritz. Anna Jochemsen greep daar brons op de slalom, nadat ze een week eerder in Tignes ook al twee keer brons op de downhill had gewonnen. Jochemsen:

“Op de WK doe ik waarschijnlijk op alle onderdelen mee, dus de downhill, super G, slalom, reuzenslalom en combinatie.”

Na een zwik aan bronzen medailles, hoopt de 29-jarige skiester in Canada een nog mooiere plak op te halen. Op de laatste World Cup in St. Moritz (eveneens slalom) ging ze daar ook voor, maar eindigde met lege handen. Jochemsen: “Ik wilde nu een keer als tweede of eerste eindigen. Dat lukte niet, want ik skiede tegen een paal aan en ging onderuit. Dat is jammer, maar hoort erbij. Wij skiën op het randje. Dan gaat het ook wel eens mis.”

Thomas Mulder haalde in de laatste race de finish ook niet, maar noteerde in de eerste World Cup slalom een degelijke 7e plek. Welke onderdelen hij op de WK kan starten, is nog even afwachten. Op de slalom, reuzenslalom en super G doet hij sowieso mee. Of hij ook aan de downhill en combinatie mee mag doen, wordt later bepaald.

Klik hier voor de IPC website van het WK, voor de schema’s, resultaten en video’s.

Update oktober 2014

Klik hier voor de update van oktober

Met hierin o.a:
– TEDx Ede
– Randstad Participatie

Volgende keer ook de update in uw inbox ontvangen?
Klik hier

TEDx Ede

In oktober mocht ik op de rode stip van TEDx staan. Daar sprak ik over de risico’s die ik moest nemen op de Paralympische Spelen. Kijk hier mijn talk terug.

Terugblik op de Paralympische Spelen

Geschreven: 22-3-2014

Je kent vast wel zo’n film waarbij je herhaaldelijk tranen in de ogen krijgt. Waarschijnlijk herkennen vrouwen dit sneller dan mannen. Maar we kennen allemaal wel een film waarbij heftige dingen gebeuren die een verdrietig gevoel geven… En toch, na de aftiteling, vinden we het een mooie film… Een beetje dubbel dus.

Nu, vier dagen naar de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen, denk ik dat mijn gevoel een beetje hetzelfde is als na het kijken van een mooie dramafilm. Er zijn meerdere keren tranen gevloeid, maar toch was het een mooi evenement! En niet alleen om de ervaring. Ik heb lekker geskied, een medaille geroken, redelijke plaatseringen neergezet en het ultieme sportgevoel aan het publiek gegeven. Het ene moment was euforisch, vol goede verwachtingen en het volgende moment enorme teleurstelling.

Het waren mijn eerste Spelen. Het doel was een medaille te halen. Het doel is niet gehaald, maar was wel realistisch. Met de 2e plaats kon ik mijn zenuwen onder controle houden. Ik moest risico nemen om mijn 2e plaats te behouden. En bij risico is vallen een mogelijkheid. Helaas gebeurde me dat… Ik heb nergens spijt van want ik ben er vol voor gegaan.

Mijn eerste Spelen, zo dicht bij een medaille… Dat belooft wat voor de toekomst. Volgend jaar WK, over vier jaar Pyeongchang. Dus houd me in de gaten.

Wintersportchallenge voor het goede doel!

Voorafgaand aan de nacht dat de wintertijd ingaat, zaterdag 25 oktober 2014, wordt alweer voor de vierde keer het bijzondere evenement ‘De Hoogste Wintertijd’ georganiseerd. De locatie is dit jaar SnowWorld Zoetermeer. Tijdens deze wintersportchallenge gaan skiërs en snowboarders vier uur achterelkaar een sportieve uitdaging aan om geld in te zamelen voor het goede doel: de Johan Cruyff Foundation.

Het format is vernieuwd en de uitdaging is om 4 uur achterelkaar te sporten! Het doel is het maken van zoveel mogelijk afdalingen in de slalom of in het park en daarnaast extra punten te verdienen bij andere sporten. Ga je foutloos door de slalom of doe je je tricks in het park, dan verdien jij voor jouw team een punt. Extra punten zijn te verdienen bij andere sportactiviteiten waarin je een ander team kan uitdagen.

Het ingezamelde bedrag zal geheel ten goede komen aan het project ‘Van FUNdament tot Talent’. Middels dit initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging en de Johan Cruyff Foundation kunnen jongeren met een lichamelijke beperking kennis maken met de wintersport. Daarnaast wordt hen de mogelijkheid geboden om door te stromen tot een talentgroep.

Kijk hier voor meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven.

Meld je hier aan voor het event op Facebook.

Paralympische Spelen

Tijdens de Spelen

Tijdens de Spelen zal ik via social media mijn belevenissen de wereld insturen. Klik hiernaast op de logo’s om mij te volgen.
Daarnaast is www.paralympisch.nl ook leuk om te volgen. Alle nieuwtjes en oudjes worden via de website gedeeld.
De wedstrijden zijn LIVE te volgen via www.nos.nl of www.paralympic.org.
Elke avond zendt de NOS een samenvatting van de dag uit. Houd dit in de gaten, de uizending is elke dag op een andere tijd, maar rond 23.00 uur.

Programma Sochi

(Nederlandse tijd)
8 maart 7:15 uur
Afdaling

10 maart 7:20 uur
Super G

11 maart 6:45 uur
Supercombinatie

14 maart 13:15 uur
Slalom

16 maart 6:55 uur
Reuzenslalom

Jochemsen dolblij met brons reuzenslalom World Cup Tignes

Bron: www.nskiv.org

TIGNES – Anna Jochemsen krijgt dit seizoen de bevestiging dat ze in maart tijdens de Paralympics in Sochi tot de kandidaten voor eremetaal behoort op de alpine-disciplines. Donderdag veroverde de 28-jarige Bennekomse tijdens de wereldbekerraces in Tignes brons op de reuzenslalom (staand). ,,Ik weet het nu: Alles kan straks in Sochi”, klonk het opgetogen.

Jochemsen debuteert in maart op de Paralympics en de verwachting is dat ze op alle vijf de disciplines van start gaat. Het tekent de ontwikkeling van het talent uit Bennekom. In augustus stond ze voor het eerst van haar leven op het podium bij een World Cup. Gaandeweg seizoen is haar dat vaker gelukt en inmiddels behoort ze in de klasse staand tot de deelnemers waar rekening mee gehouden moet worden.

Ook onder lastige omstandigheden donderdag bleef Jochemsen koel. ,,Het zicht was slecht. Misschien is dat voor mij een voordeel geweest”, meende ze zelf. ,,Het voelde niet als een goede run, maar kennelijk had iedereen er last van. Ik ben met dit resultaat superblij. Bang voor het overladen programma in Sochi ben ik niet. Als het weer meezit, zijn daar straks genoeg rustdagen.”

Brons voor paralympiër Jochemsen bij WC Panorama

Bron: www.wintersport.nl

Paralympiër Anna Jochemsen is twee maanden voor de start van de Paralympics in Sochi goed in vorm. De 28-jarige skiester (klasse staand) uit Bennekom veroverde zondag (plaatselijke tijd) bij de World Cup op de piste in het Canadese Panorama brons op de supercombinatie (afdaling en slalom). De Française Marie Bochet won, voor de Duitse Andrea Rothfuss.

Jochemsen stond in augustus in Nieuw-Zeeland voor het eerst in haar loopbaan op het podium bij een World Cup. Eerst op de supercombinatie (brons) en later in Mount Hutt ook op de Super G (zilver). Ze geldt als slalomspecialiste, maar inmiddels heeft ze onder bondscoach Falco Teitsma ook grote stappen op de afdaling gemaakt.

Op de afdaling van de supercombinatie eindigde Jochemsen zondag als derde. Vrijdag finishte ze in de World Cup afdaling als zesde. ,,Ik had die derde plaats niet verwacht. Ik maakte nog wel wat foutjes onderweg, maar heb gewoon lekker geskied”, zei Jochemsen over haar prestatie.

Update december

Klik hier voor de update van december

Met hierin o.a:
– Natuurlijk hele fijne feestdagen gewenst!!!
– Eerste Europacup zege

Volgende keer ook de update in uw inbox ontvangen?
Klik hier

Eerste zege alpine-skiester Jochemsen in Europa Cup

Bron: www.nskiv.org

PITZTAL – Op weg naar de Paralympics in Sochi heeft alpine-skiester Anna Jochemsen zondag in Pitztal aangetoond in maart echt tot de olympische medaillekandidaten te behoren. Jochemsen won voor het eerst in haar loopbaan een wedstrijd voor de Europa Cup. In Pitztal zegevierde ze op haar favoriete onderdeel, de slalom.

Jochemsen heeft zich al op drie disciplines geplaatst voor de Paralympics. Een zege in een wedstrijd tellend voor de Europa Cup of World Cup zat er tot op zondag niet in. Vooral de Duitse Andrea Rothfuss zat haar nogal eens dwars.

,,Zilver en brons heb ik al eens gewonnen, maar een wedstrijd op dit niveau nog niet”, glom Jochemsen zondag van trots. ,,Ik was in een run wel eens de snelste, maar nooit over een hele wedstrijd. Dit geeft een geweldig gevoel.”

Jochemsen liet de Duitse Rothfuss een halve seconde achter zich. ,,In de IPCAS-wedstrijd was ik veilig aan het skiën. Vooral op het steile deel was ik te voorzichtig. Veilig skiën brengt je geen zege, weet ik nu. Ik heb nog nooit goud in zo’n wedstrijd als deze gewonnen en zeker in dit veld laat ik nu de toppers achter me. Dit geeft veel zelfvertrouwen.”

Jochemsen was de enige die zondag op de eerste dag van de Europa Cup in Pitztal voor Nederlands succes zorgde. De overige Nederlandse deelnemers maakten fouten en speelden geen rol van betekenis.