Einde skicarrière

Anna Jochemsen stopt als professioneel skiër

Paralympisch alpineskiër Anna Jochemsen beëindigt haar skicarrière. Aan het eind van de maand gaat de 33-jarige Utrechtse aan de slag bij EY.

Na haar deelname aan de Spelen in Pyeongchang koos Anna ervoor om rust te nemen en na te denken over haar toekomst. “Ik heb veel nagedacht en de voors en tegens tegen elkaar afgewogen en gesprekken gevoerd met mensen om mij heen. Gelukkig kreeg ik de ruimte van de coaches en de Nederlandse Skivereniging om hier mee bezig te zijn.” De behoefte aan verandering was voor Anna doorslaggevend. Sinds 2009 zat ze in de selectie van de Nederlandse Skivereniging en stond de sport op de eerste plaats in haar leven. “Ik heb zoveel kunnen doen, per seizoen geleerd van de aanpak en verschillende dingen geprobeerd. Ik kijk er met veel plezier en trots op terug. Het is goed zo. Maar ik ga het skiën zeker missen.”

Via contacten in de sportwereld raakte Anna in gesprek met EY. “EY Global heeft een programma waarbij ze topsporters laten kennismaken met business. In gesprek met EY Nederland kwamen we op een mooie functie bij IT Audit. Ik heb Voeding en Gezondheid gestudeerd en wil me ontwikkelen in data-analyse. Bij EY kan ik direct aan de slag met data-analyse en veel leren. Daarnaast spreekt EY als bedrijf me erg aan. Ze zijn ambitieus in het leveren van kwaliteit en investeren veel in hun medewerkers. Mijn ervaring als topsporter ga ik inzetten op de werkvloer.“

Natuurlijk blijft Anna haar oude team en het skiën volgen. “Aankomend seizoen wil ik nog een keer naar een wedstijd om afscheid te nemen van het circuit en om zelf weer even op de ski te staan.”

Comments are closed.