Anna Jochemsen toont paralympische vorm bij WB

Bron: NSkiV

Zes keer een podiumplaats, waaronder een gouden en twee zilveren medailles – zowel op de afdaling als de super-G – en de eindzege in het wereldbekerklassement op de afdaling. Dat is de oogst van paraskiester Anna Jochemsen bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen afgelopen weekeinde. “Nu dit gevoel vasthouden tot de Paralympische Spelen”, reageerde Jochemsen in het Canadese ski-oord Kimberley.

Na haar eerste en tweede positie op het onderdeel afdaling, wist de skiester het wereldbekerweekeinde op de super-G af te sluiten met achtereenvolgens een derde en tweede positie. “De eerste race maakte ik een aantal foutjes, waardoor ik onnodig wat tijd verspeelde, maar ik kon me in de tweede race goed herstellen”, analyseerde Jochemsen. “Gaaf is dat deze meiden op de speedonderdelen doorgaans sneller naar beneden gaan dan ik, maar ik heb laten zien dat ik de rollen kan omdraaien. Ik heb even een waarschuwing uitgedeeld, haha.”
Vorm

Het is de vorm die ze nodig heeft om op de Paralympische Spelen te kunnen knallen, zegt ze. Ze denkt niet dat ze met haar prestaties in Kimberley een krappe maand voor de Spelen te vroeg heeft gepiekt. “Nee, dit past prima in de opbouw op weg naar Zuid-Korea. Er zijn misschien nog wat details die moeten worden verbeterd en daar kunnen we nu nog aan werken. Ik had bij mijn tweede plaats drie seconden voorsprong op de nummer drie. Dat is op dit onderdeel een aardig gat hoor.”

Comments are closed.