Gekwalificeerd voor Paralympische Spelen 2018

Bron: NOC*NSF

Acht sporters zijn officieel gekwalificeerd voor de Paralympische Winterspelen PyeongChang 2018. NOC*NSF heeft de voordrachten vanuit de Nederlandse Ski Vereniging gehonoreerd.

Alpineskiën
Linda van Impelen: afdaling, super-G, combinatie
Anna Jochemsem: afdaling, super-G, combinatie, slalom, reuzenslalom
Jeroen Kampschreur: afdaling, super-G, combinatie, slalom, reuzenslalom
Niels de Langen: afdaling, super-G, combinatie, slalom, reuzenslalom
Jeffrey Stuut: afdaling, super-G, combinatie

Snowboarden
Lisa Bunschoten: snowboardcross, banked slalom
Bibian Mentel: snowboardcross, banked slalom
Chris Vos: snowboardcross, banked slalom

Voor de tweede keer in actie
Voor Anna Jochemsen, Lisa Bunschoten, Bibian Mentel en Chris Vos worden PyeongChang 2018 de tweede Spelen. Mentel zorgde in Sochi voor de enige Nederlandse medaille: goud op de snowboardcross. Lisa Bunschoten werd in dezelfde wedstrijd zevende, Chris Vos bij de mannen dertiende. Tijdens de Spelen in PyeongChang, staat naast de snowboardcross voor het eerst ook de banked slalom op het programma. Van de gekwalificeerde alpineskiërs kwam alleen Anna Jochemsen al eens in actie op de Spelen. Jochemsen startte in Sochi op verschillende onderdelen, maar wist geen medaille te veroveren.

Procedure
Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de Nederlandse Ski Vereniging een voordracht voor uitzending. NOC*NSF toetst vervolgens of de voordracht voldoet aan alle voorwaarden voor deelname aan de Paralympische Spelen. Een voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de IF heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending door NOC*NSF gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Paralympische Spelen.

Comments are closed.