Worldcup GOUD

Bron: www.NSkiV.org

De 31-jarige Anna Jochemsen draait al jaren mee aan de top. Ze won talloze bronzen en zilveren World Cup-medailles. In St. Moritz voegde ze daar woensdag haar eerste gouden plak aan toe. Vandaag eindigde ze met een bronzen medaille.

“Het is natuurlijk supergaaf om te winnen”, blikte ze terug op haar overwinning. “Al was het wel een verwarrende dag. Er werden door anderen veel fouten gemaakt. In de laatste run kwam ik als tweede over de finish, maar degene die eerste stond (de Slovaakse Petra Smarzova, red.) had een paaltje gemist en werd gediskwalificeerd.” De Duitse paralympisch kampioene Andrea Rothfuss, die in de eerste run een grote fout maakte, eindigde met zilver. Anna: “Natuurlijk is het nóg leuker als je sneller skiet dan alle anderen, maar dit hoort ook bij de sport. Ik heb vaak genoeg fouten gemaakt waar anderen van profiteerden. In Sochi miste ik op die manier zelfs het podium. Nu is het een keer andersom.”

De vermoeidheid na een lange wedstrijdenreeks speelde de Nederlandse atlete vandaag naar eigen zeggen parten. Rothfuss ging er met het goud vandoor en Smarzova greep het zilver. Anna: “Maar alles bij elkaar kan ik met dit brons ook tevreden zijn.”

Comments are closed.