Adaptive Indoor Races afgesloten met 4x goud

landgraaf2016Bron: www.NSkiV.org

Anna Jochemsen heeft vier dagen lang niemand voor zich geduld op de Adaptive Indoor Races in Landgraaf. Op de Europa Cup slalom was de Nederlandse paraskivedette vandaag – op de vierde en laatste wedstrijddag – opnieuw de snelste. Jeffrey Stuut was in zijn categorie eveneens de beste. Daarnaast waren er medailles voor Jeroen Kampschreur (zilver) en Barbara van Bergen (brons).

Anna Jochemsen maakte het in de eerste run nog wel even flink spannend, want toen klokte ze de tweede tijd achter de Zwitserse Bigna Schmidt. In de tweede run zette de Utrechtse de achterstand weer recht, om die in de derde run verder uit te bouwen. “Ik merk dat ik een beetje moe ben na al die wedstrijden, maar gelukkig is het weer gelukt”, aldus Anna.

Met een goed gevoel gaat ze dan ook de rest van de winter in, waarin de WK paraskiën (23 t/m 31 januari 2017 in Tarvisio) en het paralympisch testevent in PyeongChang (9 t/m 18 maart 2017) voor haar de hoogtepunten moeten vormen. Anna: “Op de World Cups daarvoor wil ik ook medailles winnen, maar de focus ligt wel echt op die twee evenementen.” Kwalificatie voor de Paralympische Spelen van 2018 is dit jaar ook al mogelijk, vanaf de eerste World Cup in Kühtai in december. Daarover maakt de atlete die ook in Sochi 2014 aan de start stond zich echter geen zorgen. “Als ik presteer zoals ik wil, dan komt dat vanzelf.”

Bron: wintersport.nl

Comments are closed.