Drie bronzen medailles op de World Cups

Bron: www.NSkiV.org

Anna Jochemsen vertrekt uit Tignes met drie bronzen World Cup-medailles. Nadat de aangepaste skiester eerder deze week al twee bronzen downhillplakken verzamelde, voegde ze daar vandaag nog een bronzen Super G-medaille aan toe. “Het ging goed, al heb ik aan het einde van de race wel wat laten liggen”, blikte ze terug op de laatste wedstrijd.

In het Franse skigebied stonden vandaag (vrijdag) twee Super G’s op het programma. De eerste race haalde Jochemsen de finish niet, maar bij de tweede race herpakte ze zich goed.

Als dat niet was gebeurd, had ze het gat met de nummer twee, de Duitse Andrea Rothfuss en de Franse winnares Marie Bochet mogelijk kleiner kunnen houden. In de andere races zag het podium er in Tignes precies hetzelfde uit.
Azen op zilver

Gezien de moeizame start van het World Cup-seizoen – ze liep een lichte knieblessure op en haalde in de slalomraces een aantal keer de finish niet – kon Jochemsen al met al heel tevreden zijn met drie keer brons. “Maar ik had wel gehoopt een van die meiden een keertje voorbij te gaan”, bleef er wel wat te wensen over. Vorig jaar was het immers ook al vaak het brons dat Jochemsen ten deel viel. Ze komt nu steeds dichterbij, maar zilver zat er dus nog niet in.

Op de komende World Cups, volgende maand in Aspen, hoopt Jochemsen dat wel voor elkaar te krijgen. “Ik kijk nu alweer uit naar die wedstrijden.”

Comments are closed.