WK-brons op Super combinatie

Bron: www.nskiv.org

Anna Jochemsen heeft op de supercombinatie van het WK aangepast alpineskiën beslag gelegd op de bronzen medaille. De 29-jarige atlete stond na de Super G-run nog op de vierde positie, maar wist op de slalomrun een plek naar voren te schuiven. “Ik ben hier onwijs blij mee”, straalde ze in het Canadese Panorama.

Op de afdaling (4e) en Super G (6e) viel Jochemsen de afgelopen dagen net buiten de prijzen. De Super G van de combinatie ging ook niet helemaal vlekkeloos. Jochemsen: “Ik startte heel goed, maar kwam verderop te laat in de lijn. Een vierde plek was gelukkig nog wel een goede uitgangspositie voor de slalom. Hoewel ik ruim 1 seconde moest goedmaken, is dat dik gelukt.”

De Franse Marie Bochet was een klasse apart en greep het goud. Op de slalom klokte Jochemsen achter haar de tweede tijd, maar in het klassement over beide onderdelen was de Duitse Andrea Rothfuss sterker.

Anna tankte veel vertrouwen voor de slalom, die op dinsdag op het WK-programma staat. “Op de slalom kan alles”, blikte ze daar vol goede moed op vooruit.

Comments are closed.