WK selectie bekend gemaakt

Anna Jochemsen en Thomas Mulder zijn door de Nederlandse Ski Vereniging geselecteerd voor deelname aan het WK aangepast skiën in het Canadese Panorama (28 februari t/m 10 maart). Bij het WK parasnowboarden (23 t/m 28 februari) staan Bibian Mentel, Chris Vos, Lisa Bunchoten en Bas Dirks aan de start.

De aangepaste skiërs hadden deze week nog een World Cup in St. Moritz. Anna Jochemsen greep daar brons op de slalom, nadat ze een week eerder in Tignes ook al twee keer brons op de downhill had gewonnen. Jochemsen:

“Op de WK doe ik waarschijnlijk op alle onderdelen mee, dus de downhill, super G, slalom, reuzenslalom en combinatie.”

Na een zwik aan bronzen medailles, hoopt de 29-jarige skiester in Canada een nog mooiere plak op te halen. Op de laatste World Cup in St. Moritz (eveneens slalom) ging ze daar ook voor, maar eindigde met lege handen. Jochemsen: “Ik wilde nu een keer als tweede of eerste eindigen. Dat lukte niet, want ik skiede tegen een paal aan en ging onderuit. Dat is jammer, maar hoort erbij. Wij skiën op het randje. Dan gaat het ook wel eens mis.”

Thomas Mulder haalde in de laatste race de finish ook niet, maar noteerde in de eerste World Cup slalom een degelijke 7e plek. Welke onderdelen hij op de WK kan starten, is nog even afwachten. Op de slalom, reuzenslalom en super G doet hij sowieso mee. Of hij ook aan de downhill en combinatie mee mag doen, wordt later bepaald.

Klik hier voor de IPC website van het WK, voor de schema’s, resultaten en video’s.

Comments are closed.