Jochemsen dolblij met brons reuzenslalom World Cup Tignes

Bron: www.nskiv.org

TIGNES – Anna Jochemsen krijgt dit seizoen de bevestiging dat ze in maart tijdens de Paralympics in Sochi tot de kandidaten voor eremetaal behoort op de alpine-disciplines. Donderdag veroverde de 28-jarige Bennekomse tijdens de wereldbekerraces in Tignes brons op de reuzenslalom (staand). ,,Ik weet het nu: Alles kan straks in Sochi”, klonk het opgetogen.

Jochemsen debuteert in maart op de Paralympics en de verwachting is dat ze op alle vijf de disciplines van start gaat. Het tekent de ontwikkeling van het talent uit Bennekom. In augustus stond ze voor het eerst van haar leven op het podium bij een World Cup. Gaandeweg seizoen is haar dat vaker gelukt en inmiddels behoort ze in de klasse staand tot de deelnemers waar rekening mee gehouden moet worden.

Ook onder lastige omstandigheden donderdag bleef Jochemsen koel. ,,Het zicht was slecht. Misschien is dat voor mij een voordeel geweest”, meende ze zelf. ,,Het voelde niet als een goede run, maar kennelijk had iedereen er last van. Ik ben met dit resultaat superblij. Bang voor het overladen programma in Sochi ben ik niet. Als het weer meezit, zijn daar straks genoeg rustdagen.”

Comments are closed.