Eerste zege alpine-skiester Jochemsen in Europa Cup

Bron: www.nskiv.org

PITZTAL – Op weg naar de Paralympics in Sochi heeft alpine-skiester Anna Jochemsen zondag in Pitztal aangetoond in maart echt tot de olympische medaillekandidaten te behoren. Jochemsen won voor het eerst in haar loopbaan een wedstrijd voor de Europa Cup. In Pitztal zegevierde ze op haar favoriete onderdeel, de slalom.

Jochemsen heeft zich al op drie disciplines geplaatst voor de Paralympics. Een zege in een wedstrijd tellend voor de Europa Cup of World Cup zat er tot op zondag niet in. Vooral de Duitse Andrea Rothfuss zat haar nogal eens dwars.

,,Zilver en brons heb ik al eens gewonnen, maar een wedstrijd op dit niveau nog niet”, glom Jochemsen zondag van trots. ,,Ik was in een run wel eens de snelste, maar nooit over een hele wedstrijd. Dit geeft een geweldig gevoel.”

Jochemsen liet de Duitse Rothfuss een halve seconde achter zich. ,,In de IPCAS-wedstrijd was ik veilig aan het skiën. Vooral op het steile deel was ik te voorzichtig. Veilig skiën brengt je geen zege, weet ik nu. Ik heb nog nooit goud in zo’n wedstrijd als deze gewonnen en zeker in dit veld laat ik nu de toppers achter me. Dit geeft veel zelfvertrouwen.”

Jochemsen was de enige die zondag op de eerste dag van de Europa Cup in Pitztal voor Nederlands succes zorgde. De overige Nederlandse deelnemers maakten fouten en speelden geen rol van betekenis.

Comments are closed.